רפורמת "צדק תחבורתי" יוצאת לדרך: מי ייהנה ממנה וכמה כסף יישאר לנו בארנק?

הנחות משמעותיות בדמי התחבורה הציבורית יוענקו לתושבי הפריפריה, לצעירים, לחיילים משוחררים, לאנשים עם מוגבלות ולזכאי הביטוח הלאומי • כך, למשל, תושבי פריפריה יוכלו לחסוך עד 3,660 שקלים בשנה לנסיעות בכל רחבי הארץ

נוסעים בתחבורה ציבורית (למצולמים אין קשר לנאמר). צילום: נעמה שטרן

"צדק תחבורתי", הרפורמה בתחבורה הציבורית, תצא לדרך היום (שני). במסגרת הרפורמה יוענקו 50 אחוזי הנחה לתושבי הפריפריה והנחות נוספות לצעירים, לאנשים עם מוגבלות ולזכאי הביטוח הלאומי.

זו הרשימה המלאה של הנהנים מהרפורמה וההטבות שיקבלו: תושבי הפריפריה (אשכולות 5-1 במדד הפריפריה של הלמ"ס) ישלמו מעתה 50 אחוזים ממחירי מנוי חופשי חודשי; בני 18 עד 26 (למעשה עד יום ההולדת ה-27) יקבלו 33 אחוזי הנחה על כל המנויים החודשיים; 50 אחוזי הנחה למנוי חודשי יוענקו לאנשים עם מוגבלות ולזכאי הביטוח הלאומי.

הנה באה הרכבת: הנסיעה הראשונה של הקו האדום יצאה לדרכה // משה בן שמחון

חידוש משמעותי נוסף ברפורמה ברפורמה הוא נסיעה חינם לחיילות וחיילים משוחררים ולמסיימי שירות לאומי, למשך שנה מיום סיום השירות.

אזרחים ותיקים יסעו חינם

בשלב השני של הרפורמה, שייצא לדרך בחודשים הקרובים, אזרחים ותיקים יסעו חינם (נשים מגיל 62, גברים מגיל 67) ובנוסף יוענקו הנחות על בסיס דירוג סוציו-אקונומי ועל פי שכונות מגורים ספציפיות.

מירי רגב בטקס חנוכת הרכבת הקלה, צילום: יוסי זליגר

"הרפורמה שאנו משיקים החודש מרחיבה באופן משמעותי את מעגל הזכאים לנסיעה חינם או להנחה משמעותית בכל רחבי הארץ", אומרת שרת התחבורה מירי רגב. "הרפורמה שלי היא צעד מהפכני שנועד לקרב בין הפריפריה למרכז, לצמצם פערים גאוגרפיים וחברתיים, ליצור הזדמנויות תעסוקה, להוריד את יוקר המחיה ולעודד שימוש בתחבורה ציבורית על חשבון הרכב הפרטי, בדגש על יצירת הרגלי שימוש בקרב הצעירים".

מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן: "באמצעות הרפורמה מחירי התחבורה הציבורית בישראל יהפכו לנמוכים בהשוואה למדינות מפותחות בעולם. נמשיך להרחיב ולחזק את מערך התחבורה הציבורית בכל רחבי הארץ".

חייל משוחרר יוכל לחסוך 7,320 שקלים בשנה

משרד התחבורה פירסם כמה דוגמאות לחיסכון המשמעותי שיתאפשר. כך, למשל, חייל משוחרר יחסוך במשך שנה 1,188 שקלים על חופשי-חודשי אזור 1 (99 שקלים לחודש), ויוכל להגיע לחיסכון של עד 7,320 שקלים אם ינצל את הטבת הנסיעה חינם בכל רחבי הארץ כולל רכבת, במקום לשלם כל חודש 610 שקלים עבור מנוי ארצי משולב.

רכבת ישראל, צילום: יהושע יוסף

תושב הפריפריה יוכל לחסוך בשנה בין 594 שקלים (50 אחוזי הנחה על חופשי חודשי אזור 1) ועד 3,660 שקלים לנסיעות חינם בכל רחבי הארץ (50 אחוזי הנחה על חופשי חודשי ארצי הכולל רכבת בעלות של 305 שקלים במקום 610 שקלים).

צעיר עד גיל 27 יוכל לחסוך בין 392 שקלים בשנה (33 אחוזי הנחה על חופשי חודשי אזור 1) ל-2,415 שקלים (33 אחוזי הנחה על חופשי חודשי ארצי כולל רכבת).

איך זה עובד?

בשיטת הפעילות של האפליקציות פנגו ומוביט, אין צורך להגיע לנקודות פיזיות ולעדכן כרטיס ואין צורך לרכוש את החוזה מראש - יש להעלות את המסמכים הרלוונטיים לאפליקציה ולאחר אישור המסכים, הפרופיל המיטיב נכנס לתוקף כך שההנחה תהיה תקפה כל עוד הפרופיל בתוקף.

בסוף כל חודש, תחושב העלות המצטברת לנוסע באופן אוטומטי ותשקף את סך הנסיעות שבוצעו בפועל, יחד עם ההנחה שהנוסע זכאי לה. הנוסע יחויב בתעריף המשתלם ביותר עבורו מבין השיטות, והחיוב כאמור ירד בכרטיס האשראי בסוף החודש (ללא עמלות ודמי מנוי). המשתמשים יכולים גם לראות את פירוט הנסיעות והחיובים שלהם בכל עת באפליקציה.

משרד התחבורה הזמין את הציבור להתקשר למוקד המשרד במספר 4515* על מנת לקבל מידע נוסף על הרפורמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר